Dort marcipán Princezna (bílý) recept

Top Recepty Dorty

Suroviny na recept

Piškot:
4 vejce
1 lžíce horké vody
4 lžíce cukru krystal
5 lžic polohrubé mouky
citronová kůra
špetka soli
Náplň:
1x kompotované mandarinky
3x smetana ke šlehání
2x ztužovač šlehačky
1x vanilkový cukr (případně cukr na doslazení)
K tomu:
2x marcipánová hmota (já použila koupenou)
cukr moučka na vál
kakao na posyp

Postup receptu

  1. Upečeme si piškot - žloutky s cukrem, vodou a citronou kůrou ušleháme do pěny. Přisypeme mouku a pozvolna přimícháváme tuhý bílkový sníh ušlehaný se špetkou soli (lépe se vyšlehá). Směs nalijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Necháme vychladit.

  2. Náplň: Ušleháme si šlehačku s vanil. cukrem a případně dle chuti ještě s cukrem krystal. Postupně při šlehání přisypáváme ztužovač. Piškot rozřízneme na půl. První půlku pomažeme šlehačkou a poklademe komp. mandarinkami. Pomažeme dalším kouskem šlehačky, přiklopíme druhou půlku korpusu a ze zbylé šlehky vytvarujeme na dortu kopeček a pomažeme i strany.

  3. Marcipán si rozválíme na cukru moučka (aby se nepřilepil) na tenko a položíme přes dort. Zlehka dort pohladíme, aby se marcipán přilepil na šlehačku. Seřízneme okraje marcipánu a upravíme je. Přes starou záclonu posypeme dort kakaem. Ať se dílo podaří a dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!