Dortíky s jahodami a čokoládou recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 300 g čerstvé jahody krém 50 g cukr 1 ks vejce 100 g máslo 325 ml mléko 60 g čokoláda na vaření 1 lžička vanilkový cukr 25 g hrubá mouka 25 g škrobová moučka těsto 60 g cukr 140 g máslo 2 ks žloutek 1 lžíce mléko 250 g hladká mouka podle potřeby čokoládové hoblinky mouka na podsypání
Postup Dortíky s jahodami a čokoládou recept
Postup receptu
-
Na vál prosejeme mouku. Přisypeme cukr a pokryjeme tenkými plátky másla. Kulatým nožem zapracujeme žloutky a mléko, rukama vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a uložíme asi na půl hodiny do lednice.
Na pomoučněném vále rozválíme těsto na tenký plát a vykrajujeme skleničkou nebo kulatým vykrajovátkem kolečka o průměru asi 10 cm. Kolečka přendáme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v předehřáté troubě při 180 °C.
V mléce rozmícháme škrobovou moučku, cukry, mouku, vejce a nastrouhanou čokoládu. Nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne a čokoláda se úplně roztaví. Krém odstavíme a občas zamícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo dobře utřeme a po troškách do něj zašleháváme vychladlý krém.
Krémem naplníme cukrářský sáček a na polovinu vychladlých koleček krém navrstvíme. Přiklopíme dalšími kolečky, povrch ozdobíme zbytkem krému, ovocem a hoblinkami čokolády. Boky dortíčků ozdobíme překrojenými jahodami. Dortíky s jahodami a čokoládou uložíme do chladu, aby krém ztuhl.
Dortíky s jahodami a čokoládou podáváme vychlazené.