Dortíky s jahodami a čokoládou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

300 g čerstvé jahody
krém
50 g cukr
1 ks vejce
100 g máslo
325 ml mléko
60 g čokoláda na vaření
1 lžička vanilkový cukr
25 g hrubá mouka
25 g škrobová moučka
těsto
60 g cukr
140 g máslo
2 ks žloutek
1 lžíce mléko
250 g hladká mouka
podle potřeby
čokoládové hoblinky
mouka na podsypání

Postup receptu

  1. Na vál prosejeme mouku. Přisypeme cukr a pokryjeme tenkými plátky másla. Kulatým nožem zapracujeme žloutky a mléko, rukama vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a uložíme asi na půl hodiny do lednice.

  2. Na pomoučněném vále rozválíme těsto na tenký plát a vykrajujeme skleničkou nebo kulatým vykrajovátkem kolečka o průměru asi 10 cm. Kolečka přendáme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

  3. V mléce rozmícháme škrobovou moučku, cukry, mouku, vejce a nastrouhanou čokoládu. Nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne a čokoláda se úplně roztaví. Krém odstavíme a občas zamícháme, aby se nevytvořil škraloup. Máslo dobře utřeme a po troškách do něj zašleháváme vychladlý krém.

  4. Krémem naplníme cukrářský sáček a na polovinu vychladlých koleček krém navrstvíme. Přiklopíme dalšími kolečky, povrch ozdobíme zbytkem krému, ovocem a hoblinkami čokolády. Boky dortíčků ozdobíme překrojenými jahodami. Dortíky s jahodami a čokoládou uložíme do chladu, aby krém ztuhl.

  5. Dortíky s jahodami a čokoládou podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!