Drožďová polévka s hlívou ústřičnou recept
Top Recepty PolévkySuroviny na recept
- 200 g hlívy (bez nožiček)
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- pár růžiček brokolice
- asi 1,5 l zeleninového bujónu nebo vývaru (1 kostka)
- trochu oleje
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup Drožďová polévka s hlívou ústřičnou
Postup receptu
-
Cibuli, celer a hlívu si nakrájíme, mrkev nastrouháme. Na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme droždí, které necháme zvolna rozpustit.
Potom přidáme hlívu, ještě orestujeme, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a necháme zvolna asi 15 minut vařit.
Pak do polévky přidáme celer, mrkev a růžičky brokolice. Vlijeme rozšlehané vejce a ještě asi 10-15 minut povaříme.
Na závěr dochutíme solí a pepřem, přidáme pažitku a můžeme podávat.