Drožďová polévka s hlívou ústřičnou recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

200 g hlívy (bez nožiček)
1 kostka droždí
1 vejce
1 cibule
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
pár růžiček brokolice
asi 1,5 l zeleninového bujónu nebo vývaru (1 kostka)
trochu oleje
pažitka
sůl
pepř

Postup receptu

  1. Cibuli, celer a hlívu si nakrájíme, mrkev nastrouháme. Na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme droždí, které necháme zvolna rozpustit.

  2. Potom přidáme hlívu, ještě orestujeme, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a necháme zvolna asi 15 minut vařit.

  3. Pak do polévky přidáme celer, mrkev a růžičky brokolice. Vlijeme rozšlehané vejce a ještě asi 10-15 minut povaříme.

  4. Na závěr dochutíme solí a pepřem, přidáme pažitku a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!