Drůbeží jatýrka na salátu s jablky a mandlemi recept
Top Recepty předkrmySuroviny na recept
- 10 cl olej 1 g sůl 20 g máslo 100 g jablka 10 g mandle 2 cl olivový olej 1 g pepř bílý mletý 150 g drůbeží játra 200 g listový salát 20 g třtinový cukr 2 cl oceto balzamico
Postup Drůbeží jatýrka na salátu s jablky a mandlemi
Postup receptu
-
Nejdříve orestujeme drůbeží jatýrka (kuřecí,kachní,husí), jaké kdo má rád, tak aby byla uvnitř růžová. Poté lehce osolíme a opepříme
Zvlášť na pánvi rozpustíme máslo a v něm třtinový cukr, do toho pak vložíme neloupaná na osminky vyjádřená a jablka a restujeme dozlatova. Ke konci přidáme sekané mandle a vše spolu včetně jater malinko orestujeme
Na talíř si připravíme ručně natrhané listové saláty, které pokapeme olivovým olejem smíchaným s balzamicem (půl na půl) a poklademe játry a jablky
Dobrou chuť