Drůbeží jatýrka na salátu s jablky a mandlemi recept

Top Recepty předkrmy

Suroviny na recept

10 cl olej
1 g sůl
20 g máslo
100 g jablka
10 g mandle
2 cl olivový olej
1 g pepř bílý mletý
150 g drůbeží játra
200 g listový salát
20 g třtinový cukr
2 cl oceto balzamico

Postup receptu

  1. Nejdříve orestujeme drůbeží jatýrka (kuřecí,kachní,husí), jaké kdo má rád, tak aby byla uvnitř růžová. Poté lehce osolíme a opepříme

  2. Zvlášť na pánvi rozpustíme máslo a v něm třtinový cukr, do toho pak vložíme neloupaná na osminky vyjádřená a jablka a restujeme dozlatova. Ke konci přidáme sekané mandle a vše spolu včetně jater malinko orestujeme

  3. Na talíř si připravíme ručně natrhané listové saláty, které pokapeme olivovým olejem smíchaným s balzamicem (půl na půl) a poklademe játry a jablky

  4. Dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!