Dvoubarevná quinoa na šalotce, cuketě a žampionech recept
Top Recepty Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 šálek quinoy (může být i půl červené, půl bílé)
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 šalotka
- 1 malá cuketa
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 5 žampionů
- sůl
- sušený česnek
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- parmezán
- hrst rukoly
Postup Dvoubarevná quinoa na šalotce, cuketě a žampionech
Postup receptu
-
Ve woku lehce osmažíte na olivovém oleji šalotku, přidáte nadrobno pokrájené stonky celeru. Pokud se vám zdají tuhé, přidáte lžíci vody a necháte vydusit.
Potom přidáte pokrájenou cuketu, česnek, sůl, pepř.
Nakonec přidáte na plátky pokrájené žampiony, vše prudce restujete, vypnete přívod tepla, přikryjete a necháte dojít pod poklicí.
Mezitím propláchnutou quinou uvaříte v zeleninovém vývaru podobně, jako se vaří rýže. Měla by zůstat trochu křupavá. Místo zeleninového vývaru můžete dát do vody lžíci tamari nebo lžíci normální sojové omáčky, v této kombinaci se ale zeleninový vývar zdá vhodnější.
Uvařenou quinou smícháte ve woku se zeleninou a na talíři posypete parmezánem, pokapete olivovým olejem a můžete přizdobit rukolou.