Dvoubarevná quinoa na šalotce, cuketě a žampionech recept

Top Recepty Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 šálek quinoy (může být i půl červené, půl bílé)
2 šálky zeleninového vývaru
1 šalotka
1 malá cuketa
3 stonky řapíkatého celeru
5 žampionů
sůl
sušený česnek
pepř
2 lžíce olivového oleje
parmezán
hrst rukoly

Postup receptu

  1. Ve woku lehce osmažíte na olivovém oleji šalotku, přidáte nadrobno pokrájené stonky celeru. Pokud se vám zdají tuhé, přidáte lžíci vody a necháte vydusit.

  2. Potom přidáte pokrájenou cuketu, česnek, sůl, pepř.

  3. Nakonec přidáte na plátky pokrájené žampiony, vše prudce restujete, vypnete přívod tepla, přikryjete a necháte dojít pod poklicí.

  4. Mezitím propláchnutou quinou uvaříte v zeleninovém vývaru podobně, jako se vaří rýže. Měla by zůstat trochu křupavá. Místo zeleninového vývaru můžete dát do vody lžíci tamari nebo lžíci normální sojové omáčky, v této kombinaci se ale zeleninový vývar zdá vhodnější.

  5. Uvařenou quinou smícháte ve woku se zeleninou a na talíři posypete parmezánem, pokapete olivovým olejem a můžete přizdobit rukolou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!