Dvousýrový bramborový koláč recept

Top Recepty Slané pečivo

Suroviny na recept

150 g hladké pšeničné mouky
50 g hladké žitné mouky (ale těsto může být i celé z pšeničné mouky)
90 ml piva
125 g Hery
Náplň:
100 g jemně nastrouhané Nivy
400 g kysané smetany
150 g libovolné nakrájené uzeniny
6 brambor uvařených na loupačku
1 lžička tymiánu
3 stroužky prolisovaného česneku
4 lžíce Parmazánu (1 na vrchní posyp)
sůl podle chuti

Postup receptu

  1. Studenou Heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto. Vyválíe do kruhu a vložíme do kulaté formy na koláče nebo zapékací mísy s okrajem cca 4cm - aby těsto sahalo ke krajům. Předehřejeme troubu: 150°C.

  2. Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky a položíme je na těsto ve formě a osolíme. Loupat je nemusíme, pokud máme ranky.

  3. Náplň: nivu smícháme s ostatními surovinami a nalijeme na brambory. Posypeme lžící parmazánu.

  4. Pečeme asi 50 minut, ke konci můžeme na chvilku zapnout vrchní gril, aby povrch zezlátl. Podáváme k vínu, pivu nebo jako večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu