Dvousýrový bramborový koláč recept
Top Recepty Slané pečivoSuroviny na recept
- 150 g hladké pšeničné mouky
- 50 g hladké žitné mouky (ale těsto může být i celé z pšeničné mouky)
- 90 ml piva
- 125 g Hery
- Náplň:
- 100 g jemně nastrouhané Nivy
- 400 g kysané smetany
- 150 g libovolné nakrájené uzeniny
- 6 brambor uvařených na loupačku
- 1 lžička tymiánu
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 4 lžíce Parmazánu (1 na vrchní posyp)
- sůl podle chuti
Postup Dvousýrový bramborový koláč
Postup receptu
-
Studenou Heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto. Vyválíe do kruhu a vložíme do kulaté formy na koláče nebo zapékací mísy s okrajem cca 4cm - aby těsto sahalo ke krajům. Předehřejeme troubu: 150°C.
Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky a položíme je na těsto ve formě a osolíme. Loupat je nemusíme, pokud máme ranky.
Náplň: nivu smícháme s ostatními surovinami a nalijeme na brambory. Posypeme lžící parmazánu.
Pečeme asi 50 minut, ke konci můžeme na chvilku zapnout vrchní gril, aby povrch zezlátl. Podáváme k vínu, pivu nebo jako večeři.