Fazole, fazolky a kuličky v rajčatové omáčce recept

Top Recepty Mleté maso

Suroviny na recept

500 g míchanho mletého masa
1 cibule
hrst nakrájených zelených fazolek
1 plechovka sterilovaných červených fazolí
6 velkých rajčat
2 stroužky česneku
1 malý rajčatový protlak
sušená bazalka
čerstvá bazalka
olej
sůl
špetka cukru

Postup receptu

  1. Z mletého masa, poloviny najemno nakrájené cibule, sušené bazalky a soli vypracujeme kuličky, velikost nechám na vás.

  2. Opečeme je na oleji, vyjmeme a přidáme do výpeku zbytek nakrájené cibule.

  3. Orestujeme, přidáme nakrájená rajčata, protlak, osolíme, podlijeme cca 100 ml vody nebo vývaru a dusíme do rozvaření rajčat.

  4. Poté vše propasírujeme, ochutíme špetkou cukru, přidáme posekaný česnek, masové kuličky a zelené fazolky.

  5. Vaříme cca 7 minut a pak vložíme slité fazole. Prohřejeme, vsypeme posekanou bazalku a již nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!