Fazole nakyselo s houbami recept

Top Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
1 ks cibule
2 dl kyselá smetana
400 g bílé fazole
300 g čerstvé houby (bílé hřibovité druhy, žampiony, holubinky)
podle chuti
sůl
ocet
citron

Postup receptu

  1. Fazole přes noc namočíme a poté v téže vodě uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme, houby očistíme a také pokrájíme.

  2. Na zpěněném másle osmahneme cibulku, přidáme houby a dusíme 15 minut. Pak vmícháme uvařené fazole, zalijeme troškou vývaru z fazolí, vše přivedeme k varu a zahustíme kyselou smetanou nebo mlékem, do kterého jsme přidali lžíci mouky, přisolíme a okyselíme podle chuti. Chceme-li mít pokrm pikantnější, přidáme šťávu z půlky citronu.

  3. Fazole nakyselo s houbami podáváme s uvařenými brambory.

  4. Kyselou smetanu můžeme nahradit 2 dl mléka promíchané s 30 g hladké mouky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!