Fazole nakyselo s houbami recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 60 g máslo 1 ks cibule 2 dl kyselá smetana 400 g bílé fazole 300 g čerstvé houby (bílé hřibovité druhy, žampiony, holubinky) podle chuti sůl ocet citron
Postup Fazole nakyselo s houbami recept
Postup receptu
-
Fazole přes noc namočíme a poté v téže vodě uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme, houby očistíme a také pokrájíme.
Na zpěněném másle osmahneme cibulku, přidáme houby a dusíme 15 minut. Pak vmícháme uvařené fazole, zalijeme troškou vývaru z fazolí, vše přivedeme k varu a zahustíme kyselou smetanou nebo mlékem, do kterého jsme přidali lžíci mouky, přisolíme a okyselíme podle chuti. Chceme-li mít pokrm pikantnější, přidáme šťávu z půlky citronu.
Fazole nakyselo s houbami podáváme s uvařenými brambory.
Kyselou smetanu můžeme nahradit 2 dl mléka promíchané s 30 g hladké mouky.