Fazole v pikantní omáčce s uzeninou recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
2 lžíce olej
sůl
2 - 3 ks cibule
1 - 2 ks bobkový list
300 g velké bílé fazole
2 lžíce mletá sladká paprika
500 - 600 ml drůbeží vývar
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření
1/4 - 1/2 lžičky mletá pálivá paprika
200 g mini párečky

Postup receptu

  1. Velké bílé fazole namočíme na 12 hodin do studené vody. Nabobtnalé fazole scedíme, zalijeme čerstvou vodou a neosolené uvaříme téměř doměkka. Předvařené fazole slijeme a necháme na sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno

  2. Na oleji necháme zvolna zesklovatět cibulku a česnek. Pak přidáme sladkou i pálivou mletou paprikou a za stálého míchání vše krátce opečeme. Tento základ podlijeme vývarem, vložíme fazole, bobkový list, sůl, pepř a zakryté zvolna vaříme, dokud nebudou fazole zcela měkké. Pak odstraníme bobkový list a tyčovým mixerem několikrát promixujeme jen tak, aby se část fazolí rozmělnila a tím pokrm zahustila a ostatní fazole zůstaly celé. Pak k fazolím přidáme oblíbenou uzeninu (mohou to být nakrájené vídeňské mini párky nebo klobásky), směs zjemníme smetanou a zvolna prohřejeme

  3. Fazole v pikantní omáčce s uzeninou rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!