Fazolové lusky jako příloha k masu recept
Top Recepty PřílohySuroviny na recept
- cca 300 g čerstvých či mražených fazolových lusků
- 100 g anglické slaniny
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- případně cibule nakrájená na půlkroužky
Postup Fazolové lusky jako příloha k masu
Postup receptu
-
Fazolky spaříme (mražené) horkou vodou popř. krátce povaříme. Okapeme a osušíme.
V silnostěnné pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme na proužky nakrájenou slaninu, když pustí šťávu, přidáme plátky česneku a lehce zpěníme, přidáme osušené lusky a krátce společně opečeme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. K vypečené slanině lze přidat i cibuli a opéci. Česnek dáme až později, kvůli možnosti zhořknutí.