Filé zapečené s vejcem a zeleninou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks vejce
200 g mražená zeleninová směs
200 g syrová treska
podle chuti
sůl
koření mexická směs

Postup receptu

  1. Filé necháme rozmrznout, čistou utěrkou z něj vysajeme přebytečnou vodu a mírně osolíme.

  2. Do připraveného pekáčku, používám teflon, proto není potřeba vysypávat, nasypeme zeleninovou směs, zalijeme vejci rozšlehanými v misce s trochou soli a navrch poklademe filetem. Zasypeme kořením mexickou (nebo jakoukoliv pálivou) směsí a dáme na cca 45 - 60 minut zapéct do trouby - nebo tak dlouho, dokud se vajíčko úplně nezdrcne a filety nejsou křupavé.

  3. Jde o dietní, přesto velmi chutné a hlavně rychlé jídlo. Ingredience jsou v takovém množství, aby odpovídaly kvalitnímu a vyváženému obědu pro někoho, kdo chce shodit nějaké to kilo.

  4. Jako příloha je nejvhodnější 100 - 150g brambor uvařených ve slupce.

  5. Z důvodu své váhy jsem byla "donucena" navštívit nutriční terapeutku, a proto bych se s vámi chtěla podělit o recepty (bude jich víc), které s její pomocí vymýšlím a vařím tak, aby odpovídala kvalitní, přitom chutné dávce hlavního jídla při redukci váhy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!