Filet z lososa se smetanovou omáčkou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kelímek smetana ke šlehání
4 ks filety z čerstvého lososa
podle chuti
sůl
koření
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup receptu

  1. Nejprve si dáme vařit brambory. Brambory jsou jako příloha k lososu asi nejlepší, ale francouzská bageta také není k zahození. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemno. Filety z čerstvého lososa osolíme, zakápneme citronem, popřípadě přidáme špetku oblíbeného koření, které později dá chuť i omáčce.

  2. Filety z lososa na másle pečeme pár minut na každé straně. Stačí opravdu chvíli. Filety přendáme na místo, kde si udrží teplotu a na pánev do zbylého výpeku přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a zalijeme smetanou. Omáčku lehce osolíme, ale nepřeháníme to, protože omáčka dostane chuť i díky výpeku. Po jedné až dvou minutách zaprášíme troškou hladké mouky. Omáčka by neměla být moc hustá, dobře rozmícháme, necháme ještě chvíli povařit a je hotovo.

  3. Filet z lososa se smetanovou omáčkou podáváme s uvařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!