Filet z lososa se smetanovou omáčkou recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 kelímek smetana ke šlehání 4 ks filety z čerstvého lososa podle chuti sůl koření mletý černý pepř podle potřeby máslo hladká mouka
Postup Filet z lososa se smetanovou omáčkou recept
Postup receptu
-
Nejprve si dáme vařit brambory. Brambory jsou jako příloha k lososu asi nejlepší, ale francouzská bageta také není k zahození. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemno. Filety z čerstvého lososa osolíme, zakápneme citronem, popřípadě přidáme špetku oblíbeného koření, které později dá chuť i omáčce.
Filety z lososa na másle pečeme pár minut na každé straně. Stačí opravdu chvíli. Filety přendáme na místo, kde si udrží teplotu a na pánev do zbylého výpeku přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a zalijeme smetanou. Omáčku lehce osolíme, ale nepřeháníme to, protože omáčka dostane chuť i díky výpeku. Po jedné až dvou minutách zaprášíme troškou hladké mouky. Omáčka by neměla být moc hustá, dobře rozmícháme, necháme ještě chvíli povařit a je hotovo.
Filet z lososa se smetanovou omáčkou podáváme s uvařenými brambory.