Filety s rajčatovou omáčkou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks chilli paprička
1 ks žervé
500 g filet aljašské tresky
1 konzerva drcená rajčata
podle potřeby
olej
podle chuti
1 ks citron
zázvor
koriandr
oregano
kayenský pepř
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Cibulku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Orestujeme ji na trošce oleje dozlatova. Přidáme očištěný a nakrájený celer, nakrájenou chilli papričku, koriandr, zázvor a mletý černý pepř. Přidáme drcená rajčata a podusíme 10 minut.

  2. Filety osolíme, zakápneme citronem, potřeme směsí žervé, kayenského pepře a oregana. Filety svineme a spojíme párátkem. Vložíme do vymazaného pekáčku a propékáme 10 minut.

  3. Filety podáváme horké a zakápnuté rajčatovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!