Friťáčky na špejlích recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
2 ks jablko
150 g anglická slanina
500 g vepřové maso
podle chuti
olej
sůl
kari koření
na ozdobu
zelená petrželka
podle potřeby
olej na fritování

Postup receptu

  1. Libové vepřové maso nakrájíme na kostky asi 2 cm silné. Osolíme je, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a chvíli uložíme do chladu. Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky.

  2. Takto připravené suroviny střídavě napíchneme na 8 špejlí. Friťáčky na špejlích postupně fritujeme asi 4 minuty při teplotě 170 °C.

  3. Hotové friťáčky na špejlích posypeme sekanou petrželkou a podáváme buď s brambory nebo s pečivem, s tatarkou a se zeleninovým salátem podle chuti. Maso můžeme použít i kuřecí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu