Friťáčky na špejlích recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 2 ks jablko 150 g anglická slanina 500 g vepřové maso podle chuti olej sůl kari koření na ozdobu zelená petrželka podle potřeby olej na fritování
Postup Friťáčky na špejlích recept
Postup receptu
-
Libové vepřové maso nakrájíme na kostky asi 2 cm silné. Osolíme je, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a chvíli uložíme do chladu. Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky.
Takto připravené suroviny střídavě napíchneme na 8 špejlí. Friťáčky na špejlích postupně fritujeme asi 4 minuty při teplotě 170 °C.
Hotové friťáčky na špejlích posypeme sekanou petrželkou a podáváme buď s brambory nebo s pečivem, s tatarkou a se zeleninovým salátem podle chuti. Maso můžeme použít i kuřecí.