Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo 200 g brambory 100 g cibule 2 lžíce smetana koriandr 2 lžíce med 2 ks šalotka 2 dl olivový olej 1 dl světlé pivo 200 g kořenová zelenina mletý černý pepř 100 g pohanková mouka 200 g špenátové listy 1 lžíce čerstvé bylinky mořská sůl 4 ks vepřová kolínka semínka anýzu
Postup Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi
Postup receptu
-
Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu
Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmezánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stírací karty připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě
Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany
Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi podáváme jako výborný sváteční oběd
Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz
Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.