Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
200 g brambory
100 g cibule
2 lžíce smetana
koriandr
2 lžíce med
2 ks šalotka
2 dl olivový olej
1 dl světlé pivo
200 g kořenová zelenina
mletý černý pepř
100 g pohanková mouka
200 g špenátové listy
1 lžíce čerstvé bylinky
mořská sůl
4 ks vepřová kolínka
semínka anýzu

Postup receptu

  1. Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu

  2. Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmezánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stírací karty připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě

  3. Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany

  4. Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi podáváme jako výborný sváteční oběd

  5. Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

  6. Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!