Gnocchi, zelí a uzené - 3v1 recept

Top Recepty Ostatní

Suroviny na recept

200-250 g uzeného masa (krkovice, plec)
500 g kysaného zelí
balení gnocchi (500 g)
lžíce sádla
1 cibule
kmín
sůl
pepř
med nebo cukr
vývar nebo voda

Postup receptu

  1. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na větší kousky nakrájené uzené maso. Přidáme okapané a překrájené zelí. Podlijeme vývarem, okořeníme a dusíme téměř doměkka.

  2. Když je zelí skoro měkké, přisypeme neuvařené gnocchi a přilijeme trochu vývaru. Vývar přiléváme postupně, než gnocchi změkne. Netrvá to dlouho, jen pár minut.

  3. Neustále promícháváme. Gnocchi zelí pěkně zahustí. Hustotu upravujeme vývarem. Nakonec dochutíme a osladíme, podle kyselosti zelí. Použila jsem med. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!