Gnocchi, zelí a uzené - 3v1 recept
Top Recepty OstatníSuroviny na recept
- 200-250 g uzeného masa (krkovice, plec)
- 500 g kysaného zelí
- balení gnocchi (500 g)
- lžíce sádla
- 1 cibule
- kmín
- sůl
- pepř
- med nebo cukr
- vývar nebo voda
Postup Gnocchi, zelí a uzené - 3v1
Postup receptu
-
Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na větší kousky nakrájené uzené maso. Přidáme okapané a překrájené zelí. Podlijeme vývarem, okořeníme a dusíme téměř doměkka.
Když je zelí skoro měkké, přisypeme neuvařené gnocchi a přilijeme trochu vývaru. Vývar přiléváme postupně, než gnocchi změkne. Netrvá to dlouho, jen pár minut.
Neustále promícháváme. Gnocchi zelí pěkně zahustí. Hustotu upravujeme vývarem. Nakonec dochutíme a osladíme, podle kyselosti zelí. Použila jsem med. Můžeme podávat.