Griotka z višní podle mé kmotřičky recept

Top Recepty Nápoje

Suroviny na recept

1 kg višní
1/2 l vodky
1/2 kg cukru krystal
3 dl červeného vína
5 ks hřebíčku
2-3 cm celé skořice

Postup receptu

  1. Do hrnce dáme ohřát červené víno s kořením, až začne nabírak k varu vypneme, přisypeme cukr a za občasného promíchání necháme rozpustit.

  2. Višně opláchneme, odstraníme stopky - já jsem i vypeckovala, dáme do větší uzavíratelné nádoby, zalijeme 1/2l vodky, přilijeme vychlazený sladký roztok s kořením, promícháme, uzavřeme a necháme při pokojové teplotě na světlém místě - ale ne na přímém slunci macerovat 7-8 týdnů. Občas můžeme promíchat.

  3. Poté přecedíme nejlépe přes punčochu/čistou:-)/slijeme do lahví a ucucáváme.

  4. Višně můžeme konzumovat ihned, ale pozorpo malých dávkách,dají se i zamrazit k pozdějšímu využití.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!