Gulášová polévka - přesnídávková recept
Top Recepty PolévkySuroviny na recept
- 0,5 kg hovězího masa
- 1 dobrá ostřejší klobáska
- 1 rajský protlak
- 1 větší cibule
- mletá paprika
- 2 lžíce sádla
- 2 větší brambory
- sůl
- pepř
- česnek
- majoránka
Postup Gulášová polévka - přesnídávková
Postup receptu
-
Na sádle orestujeme dozlata najemno nakrájenou cibuli.
Zarestujeme do opečené cibule 1 polévkovou lžíci sladké mleté papriky a celý protlak.
Hovězí maso nakrájíme na plátky, následně na nudličky a poté na malé kousky.
Klobásku podélně přepůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka a přidáme do hrnce k masu. Osolíme, a zalijeme vodou cca 1,5 litrem a dusíme doměkka.
Po uvaření masa, pokrájíme na kostičky brambory a necháme dále provařit do změknutí.
Přidáme rozetřený česnek, pepř a dle chuti dosolíme.
Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a přidáme majoránku.