Hořčičná omáčka s masem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 lžíce hořčice
2 lžíce hladká mouka
500 g vepřová plec
2 lžičky olej nebo sádlo
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na 1 cm hrubé plátky, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.

  2. Rozehřejeme olej nebo sádlo a cibulku společně s masem osmahneme, až je maso narůžovělé. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vytáhneme ho a zbytek vydusíme až úplně na tuk a cibuli. Zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, přilijeme vlažnou vodu a necháme povařit. Přidáme polévkovou lžíci hořčice, trochu vegety a vložíme zpět maso. Necháme prohřát.

  3. K hořčičné omáčce s masem podáváme rýži, těstoviny nebo knedlík. Já osobně podávám s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!