Hořčičné řízky se sýrem recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
10 lžic plnotučná hořčice
1 lžíce mletý kmín
500 g vepřová kýta
8 plátků uzený eidam
2 lžíce bezlepková směs Jizerka
1 lžička chilli pikant

Postup receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Ty lehce nasolíme, okořeníme chilli pikantem a mletým kmínem. Dále použijeme tenderizér, abychom maso narušili

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej

  3. Řízky z jedné strany potřeme hořčicí a zaprášíme Jizerkou. Touto stranou vložíme maso do rozpáleného oleje. Plamen zmírníme a smažíme dozlatova. Přitom potřeme hořčicí vrchní stranu a také zaprášíme Jizerkou

  4. Pak hořčičné řízky otočíme a smažíme z druhé strany. Na vrchní a již osmaženou stranu rozložíme plátky uzeného eidamu a necháme zapéct

  5. Hořčičné řízky se sýrem můžeme servírovat s hranolky, ale výborné jsou také s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!