Hořčičné řízky se sýrem recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 10 lžic plnotučná hořčice 1 lžíce mletý kmín 500 g vepřová kýta 8 plátků uzený eidam 2 lžíce bezlepková směs Jizerka 1 lžička chilli pikant
Postup Hořčičné řízky se sýrem
Postup receptu
-
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Ty lehce nasolíme, okořeníme chilli pikantem a mletým kmínem. Dále použijeme tenderizér, abychom maso narušili
Na pánvi si rozehřejeme olej
Řízky z jedné strany potřeme hořčicí a zaprášíme Jizerkou. Touto stranou vložíme maso do rozpáleného oleje. Plamen zmírníme a smažíme dozlatova. Přitom potřeme hořčicí vrchní stranu a také zaprášíme Jizerkou
Pak hořčičné řízky otočíme a smažíme z druhé strany. Na vrchní a již osmaženou stranu rozložíme plátky uzeného eidamu a necháme zapéct
Hořčičné řízky se sýrem můžeme servírovat s hranolky, ale výborné jsou také s rýží.