Hořící guláš Atilla recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuře (nebo kuřecí stehenní řízky)
3 lžíce sádla
2 cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
sůl
vývar
2 zelené papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
6 žampiónů
malá sklenka pálenky (meruňkovice, vodka aj.)

Postup receptu

  1. Kuře buď naporcujeme na malé kousky, nebo ho vykostíme a pokrájíme (lze s úspěchem použít i kuřecí stehenní řízky).

  2. Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kuře spolu s nakrájenou cibulí. Zasypeme mletými paprikami, osolíme, podlijeme vývarem, přidáme nakrájené papriky a žampióny, dusíme doměkka a nakonec zahustíme protlakem.

  3. Guláš dáme na talíř i s kousky měkkého kuřete, polijeme pálenkou, zapálíme a zhasneme plamen. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!