Houbový měšec s bílým vínem recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

700 g vepřové pečeně bez kosti
hladká mouka na obalení
2 vejce
2 lžíce bilého suchého vína
olej na opečení
50 g másla do trouby
Nádivka:
200 g nakrájených čerstvých hub (směs)
50 g másla
1 malá cibule
1 lžíce hladké mouky
zelená petrželka
sůl
pepř

Postup receptu

  1. Maso naporcujeme na díly 1,5-2cm široké, ostrým nožem prokrojíme, ale nedokrojíme do konce.

  2. Osolíme z obou stran.

  3. Do otvoru vložíme nádivku, spojíme jehlou nebo párátky, obalíme v hl.mouce, rokvedlaných osolených vejcích s vínem a z obou stran opečeme do růžova na oleji.

  4. Opečené měšce vložíme do pekáče, na každý dáme kousek másla, podlejeme vodou a pečeme přikryté zhruba hodinu.

  5. Pokud nám zbyla nádivka a vejce z obalování, přidáme je před koncem pečení do pekáče mezi maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!