Hovězí krčisko PIKANT s červenou fazolí recept
Top Recepty Hovězí masoSuroviny na recept
- 3/4 kg hovězího masa - krku (po brněnsku - krčisko)
- 3 cibule
- koření Chilli con carne
- 2 plechovky červených fazolí
- chilli papričky zelená + červená
- sůl
- olej
- čerstvý chleba
Postup Hovězí krčisko PIKANT s červenou fazolí
Postup receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na nudličky cca 2 x 4 cm, obalíme v koření Kotányi - Chilli con carne - celý obsah sáčku vetřeme do masa.
Maso zprudka na oleji opečeme s cibulí a společně lehce podusíme. Hlídáme, aby byla u masa šťáva. Po 10 minutách prudkého opékání přilijeme vodu s kostkou masoxu nebo vývar.
Dusíme do doby, než je maso na skus uvařené - dle stáří masa - a poté přidáme plechovky fazolí a na kolečka nakrájené chilli papričky množství šťávy a zahuštění dle přílohy - k chlebu mám rád hustější. Není potřeba kořenit, směs koření je dostačující k uspokojení chuťových buněk a jen bych doporučoval dětem uvařit odlehčenou variantu, jde o pikantní jídlo.