Hovězí krčisko PIKANT s červenou fazolí recept

Top Recepty Hovězí maso

Suroviny na recept

3/4 kg hovězího masa - krku (po brněnsku - krčisko)
3 cibule
koření Chilli con carne
2 plechovky červených fazolí
chilli papričky zelená + červená
sůl
olej
čerstvý chleba

Postup receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na nudličky cca 2 x 4 cm, obalíme v koření Kotányi - Chilli con carne - celý obsah sáčku vetřeme do masa.

  2. Maso zprudka na oleji opečeme s cibulí a společně lehce podusíme. Hlídáme, aby byla u masa šťáva. Po 10 minutách prudkého opékání přilijeme vodu s kostkou masoxu nebo vývar.

  3. Dusíme do doby, než je maso na skus uvařené - dle stáří masa - a poté přidáme plechovky fazolí a na kolečka nakrájené chilli papričky množství šťávy a zahuštění dle přílohy - k chlebu mám rád hustější. Není potřeba kořenit, směs koření je dostačující k uspokojení chuťových buněk a jen bych doporučoval dětem uvařit odlehčenou variantu, jde o pikantní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!