Hovězí na hořčici recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl sádlo masox podravka 3 ks menší cibule hladká mouka 500 g zadní hovězí mletý černý pepř polotučná hořčice
Postup Hovězí na hořčici
Postup receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí. Plátky obalíme v hladké mouce a opražíme z obou stran na pánvi
Cibuli nakrájíme na kostičky a opražíme v tlakovém hrnci na sádle, přidáme opražené plátky masa, zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu (než je maso pěkně měkké). Šťávu dochutíme (solí, podravkou, masoxem) a případně zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody (já jsem nezahušťovala, stačila mouka, která byla na plátcích masa)
Šťávu je možné dochutit i jemně strouhanými kyselými okurkami - šťávu pak znovu převaříme, aby okurky změkly
Hovězí na hořčici podáváme s vařenou rýží.