Hovězí na hořčici recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
sádlo
masox
podravka
3 ks menší cibule
hladká mouka
500 g zadní hovězí
mletý černý pepř
polotučná hořčice

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí. Plátky obalíme v hladké mouce a opražíme z obou stran na pánvi

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky a opražíme v tlakovém hrnci na sádle, přidáme opražené plátky masa, zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu (než je maso pěkně měkké). Šťávu dochutíme (solí, podravkou, masoxem) a případně zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody (já jsem nezahušťovala, stačila mouka, která byla na plátcích masa)

  3. Šťávu je možné dochutit i jemně strouhanými kyselými okurkami - šťávu pak znovu převaříme, aby okurky změkly

  4. Hovězí na hořčici podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!