Hovězí srdce na pepři recept

Top Recepty Hovězí maso

Suroviny na recept

0,5 velkého hovězího srdce
sůl
0,5 sáčku celého pepře
cibule
na zásmažku asi 5-6 lžic oleje
4 lžíce hladké mouky

Postup receptu

  1. Srdce dobře omyjeme, alespoň zhruba z něj odřežeme tučné části a dáme uvařit do osolené vody do měkka. Zároveň s ním dáme vařit i pepř ve vajíčku na čaj nebo gázovém ranečku.

  2. Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli do světle zlata, přidáme mouku, chvilku také osmažíme a za stálého míchání metličkou zalijeme prochladlým vývarem ze srdce a minimálně 30 minut povaříme (po zavaření šťávy ji stačí promíchnout jen občas).

  3. Dosolíme, přecedíme, maso nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!