Hovězí srdce na pepři recept
Top Recepty Hovězí masoSuroviny na recept
- 0,5 velkého hovězího srdce
- sůl
- 0,5 sáčku celého pepře
- cibule
- na zásmažku asi 5-6 lžic oleje
- 4 lžíce hladké mouky
Postup Hovězí srdce na pepři
Postup receptu
-
Srdce dobře omyjeme, alespoň zhruba z něj odřežeme tučné části a dáme uvařit do osolené vody do měkka. Zároveň s ním dáme vařit i pepř ve vajíčku na čaj nebo gázovém ranečku.
Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli do světle zlata, přidáme mouku, chvilku také osmažíme a za stálého míchání metličkou zalijeme prochladlým vývarem ze srdce a minimálně 30 minut povaříme (po zavaření šťávy ji stačí promíchnout jen občas).
Dosolíme, přecedíme, maso nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy.