Hradecké brambory recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks vejce
5 ks brambory
1 ks cibule
2 lžičky grilovací koření
2 lžíce plnotučná hořčice
2-3 ks sterilované okurky
20 dkg měkký salám
1 ks smetana na vaření 12%

Postup receptu

  1. Pět středně velkých brambor oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Měkký salám nakrájíme na kostičky, střední cibuli na proužky a tři malé okurky na kostičky.

  2. K bramborám přidáme dvě lžíce plnotučné hořčice, nakrájený měkký salám, nakrájenou cibuli, dvě lžičky grilovacího koření, nakrájené okurky, dvě rozšlehaná vejce, sůl a dvě lžíce oleje. Vše důkladně promícháme, směs vložíme do pekáčku a zalijeme 12% smetanou na vaření.

  3. Hradecké brambory pečeme v troubě při 180 °C po dobu 45 minut, potom odejmeme víko a 15 minut dopékáme kůrčičku.

  4. Hradecké brambory podáváme ihned po dopečení jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu