Hrášek s mletým masem recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 2 ks vejce 2 šálky mléko tuk voda 200 g rýže 80 g sýr mletý pepř 400 g mleté vepřové maso 400 g čerstvý hrášek
Postup Hrášek s mletým masem recept
Postup receptu
-
Rýži dobře propláchneme proudem studené vody, necháme okapat a za stálého míchání necháme zesklovatět na rozehřítém oleji v hlubší pánvi. Zalijeme vroucí osolenou vodou a podusíme skoro doměkka.
V jiném hrnci zalijeme vodou čerstvý hrášek a podusíme doměkka.
Mleté vepřové maso smícháme s podušeným hráškem, rýží, osolíme, opepříme, promícháme a rovnoměrně rozprostřeme v zapékací míse nebo ve vymaštěném pekáči.
Směs ještě zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, posypeme jemně strouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby. Necháme zapéct dozlatova.
Podáváme s čerstvou zeleninou.