Hrášek ve smetanové omáčce s houbami recept

Top Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
kmín
250 g žampiony
1 konzerva sterilovaný hrášek
250 ml smetana na vaření

Postup receptu

  1. Cibuli a houby očistíme. Cibuli nasekáme, houby nakrájíme na tenké plátky.

  2. Cibulku osmažíme. Přidáme nakrájené houby a pokud nepustí vodu, trochu je podlijeme. Přidáme sůl a kmín. Změklé houby zalijeme smetanou, necháme zhoustnout a doplníme scezeným hráškem. Hrášek ve smetanové omáčce s houbami dochutíme solí a kmínem, případně jiným kořením.

  3. Hrášek ve smetanové omáčce s houbami podáváme s bramborem, knedlíkem či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!