Hříbková“lahůdková“polévka recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

plátek másla
cca 5ks svazek lahůdkové cibulky
2 menší brambory
2 hřiby “babky“ nebo jiné suchohřiby
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
mletý pepř podle chuti
zelená petrželka

Postup receptu

  1. Na rozehřátém tuku s kmínem orestujeme lahůdkovou cibulku nakrájenou i s natí na silnější kolečka. Přidáme na drobné kostičky nakrájené brambory, nožky hříbků, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme 5 minut.

  2. Poté přidáme nakrájené hřiby a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut. Dochutíme solí a pepřem a podáváme posypané petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu