Hříbková“lahůdková“polévka recept
Top Recepty PolévkySuroviny na recept
- plátek másla
- cca 5ks svazek lahůdkové cibulky
- 2 menší brambory
- 2 hřiby “babky“ nebo jiné suchohřiby
- 1/2 lžičky celého kmínu
- sůl
- mletý pepř podle chuti
- zelená petrželka
Postup Hříbková“lahůdková“polévka
Postup receptu
-
Na rozehřátém tuku s kmínem orestujeme lahůdkovou cibulku nakrájenou i s natí na silnější kolečka. Přidáme na drobné kostičky nakrájené brambory, nožky hříbků, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme 5 minut.
Poté přidáme nakrájené hřiby a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut. Dochutíme solí a pepřem a podáváme posypané petrželkou.