Hříbkový krém se zeleninou recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

350 g hříbků
150 g zakysané smetany
200 g celeru
1 menší petržel
3 stroužky česneku
1 cibule
1,5 l zeleninového vývaru
šťáva z jednoho citronu
sypký bobkový list
snítka tymiánu
máslo podle potřeby
pepř
sůl

Postup receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme plátky česneku, cibuli, nakrájenou zeleninu a pokrájené houby. Přidáme sůl, pepř a podusíme do měkka.

  2. Pár podušených plátků hub dáme stranou a použijeme je nakonec na ozdobu krému. Když se částečně tekutina vydusí, zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme sypký bobkový list, snítku tymiánu a povaříme cca 25 minut.

  3. Odebereme trochu sosu, do kterého nalijeme zakysanou smetanu, rozšlehanou s moukou a krátce povaříme.

  4. Polévku tyčovým mixerem rozmixujeme na hladký krém, dochutíme pepřem solí a citronovou šťávou. Na talířích krémovou polévku dozdobíme plátky hříbků a snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!