Hrnečkový anýzový chleba recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

1,75 hrnku vlažné vody dolijeme (aby byly 2 hrnky)
1/4 hrnkem mléka
1 lžíce octa
1 lžička cukru
2 lžičky soli
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek žitné celozrnné mouky
1 hrnek pšeničné hladké chlebové mouky
1 lžíce kmínu
2 lžíce anýzu
1 kostka droždí

Postup receptu

  1. Do pečící trouby nandáme suroviny tak, jak jsou napsané za sebou a spustíme program těsto s kynutím. Pak těsto dáme na vál, trochu prohněteme a utvoříme tvar jaký chceme (pekla jsem v Římském hrnci) a necháme ještě tak 30 minut i víc kynout.

  2. Před pečením ho potřeme smíchaným octem s vodou, dáme péct do trouby a během pečení ještě 2x potřeme. Po upečení chleba vyndáme, potřeme olejem, necháme vychladnout a můžeme krájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!