Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky) recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

500 g polohrubé mouky (100 g polohrubé, 200 g celozrnné pšeničné, 200 g hladké) 250 g cukru (50 g diacukru na pečení)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr (pro diabetiky můžeme vynechat)
1 lžíce skořice
130 ml oleje
300 ml kefíru (i podmáslí atd.)
citronová šťáva
Náplň:
1 kg ovoce:
hrušky
jablka
lžička skořice
kelímek sladké smetany (15 %)

Postup receptu

  1. Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo.

  2. Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice, oleje a podmáslí.

  3. Pečlivě propracujeme.

  4. Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.

  5. Na něj nasypeme nastrouhané ovoce, uhladíme a jemně přitiskneme.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut.

  7. Po této době vylijeme na koláč rozmíchanou smetanu a pečeme dál asi 20 minut do růžova. Smetana se musí vypéci a udělat krásný růžový povrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!