Hrušky v mandlích recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

2 zralé hrušky
1 citron
200 g mascarpone
4 lžíce salka slazeného kondenzovaného mléka
2 vejce
40 g jemně mletých mandlí
cukr moučka
máslo

Postup receptu

  1. Máslem vymažeme 4 zapékací mističky.

  2. Z citronu vymačkáme šťávu.

  3. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kousky a každý kousek ponoříme do citronové šťávy, aby nezhnědly.

  4. Vejce rozšleháme s kondenzovaným mlékem.

  5. Přidáme mascarpone, mleté mandle a dobře rozšleháme, až je směs bez hrudek.

  6. Směs nalijeme do zapékacích mističek a rozdělíme mezi ně kousky hrušek.

  7. Vršky poprášíme moučkovým cukrem.

  8. Dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 20 minut, dozlatava.

  9. Podáváme vlažné nebo vychlazené na pokojovou teplotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!