Hrušky v mandlích recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- 2 zralé hrušky
- 1 citron
- 200 g mascarpone
- 4 lžíce salka slazeného kondenzovaného mléka
- 2 vejce
- 40 g jemně mletých mandlí
- cukr moučka
- máslo
Postup Hrušky v mandlích
Postup receptu
-
Máslem vymažeme 4 zapékací mističky.
Z citronu vymačkáme šťávu.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kousky a každý kousek ponoříme do citronové šťávy, aby nezhnědly.
Vejce rozšleháme s kondenzovaným mlékem.
Přidáme mascarpone, mleté mandle a dobře rozšleháme, až je směs bez hrudek.
Směs nalijeme do zapékacích mističek a rozdělíme mezi ně kousky hrušek.
Vršky poprášíme moučkovým cukrem.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 20 minut, dozlatava.
Podáváme vlažné nebo vychlazené na pokojovou teplotu.