Husí játra na mandlích recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 šálek mandle
1 kg husí játra
0.5 kg husí sádlo
podle chuti
sůl

Postup receptu

  1. Husí játra důkladně omyjeme a zbavíme blan. Na 1 hodinu je ponoříme do mléka. Spaříme mandle, které oloupeme a poté půlíme tak, aby vznikly užší hranolky.

  2. Mezitím si vyškvaříme husí sádlo: Sádlo nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a vložíme do většího rendlíku. Hřejeme na mírnější plamen a s občasným zamícháním škvaříme, dokud škvarky nezačnou hnědnout. Poté škvarky vybereme a dále používáme jen čisté husí sádlo.

  3. Husí játra mírně osolíme, napícháme nožem, špikujeme mandlemi a vložíme do hrnce tak, aby pokryly celé dno, zalijeme sádlem. Dusíme 30 - 45 minut, nemusíme míchat.

  4. Husí játra podáváme buď teplá, lepší jsou však studená, kdy je i se sádlem krájíme nahřátým nožem a podáváme jako lahůdku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!