Husí stehna na sladkokyselo recept

Top Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky cukr
1 ks cibule
1 lžička tymián
2 ks bobkový list
1 lžička škrobová moučka
5 kuliček černý pepř
1 dl jablkový ocet
4 ks husí stehno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
jablko

Postup receptu

  1. Stehna umyjeme, zalijeme 1 l vody, přidáme sůl, 2 čajové lžičky cukru, pokrájenou cibuli na kostky, bobkový list, černý pepř, tymián a uvedeme do varu. Potom přilijeme ocet, přikryjeme a vaříme asi 3 hodiny doměkka.

  2. Uvařená stehna vybereme, dáme do mísy, nalijeme na ně vývar a necháme přes noc vychladnout. Na druhý den vezmeme z povrchu ztuhlý tuk a opečeme na něm osušená stehna. Posypeme zbytkem (jednou čajovou lžičkou) cukru a zkaramelizujeme. Přidáme 2,5 dl vývaru, prudce povaříme, osolíme a ochutíme černým pepřem. Omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody.

  3. Husí stehna podáváme polité sladkokyselou omáčkou s plátky jablek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!