Hustá bramborová polévka s vejci recept

Top Recepty polévky

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 ks vejce
máslo
4 - 5 ks brambory
majoránka
1 - 2 ks cibule
kmín
3 ks mrkev
2 ks petržel
pepř
hladká mouka
petrželová nať
1 ks menší celer
1 kostka zeleninový bujón

Postup receptu

  1. Připravíme si oloupanou cibuli, kterou nasekáme. Česnek a brambory také oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak očištěnou kořenovou zeleninu

  2. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku dozlatova, zaprášíme moukou a krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme kořenovou zeleninu a vaříme zhruba 5 až 10 minut. Poté přidáme brambory, kmín a bujón, povaříme doměkka. Asi 5 minut před koncem přidáme vejce, česnek, majoránku, pepř, sůl a provaříme asi 5 minut (podle potřeby i více)

  3. Hustou bramborovou polévku s vejci podáváme s chlebem a zdobíme petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!