Italská rajská polévka recept

Top Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 ks cibule
500 g rajče
1 ks mrkev
750 ml zeleninový vývar
1 lžička rajský protlak
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
bazalka
4 ks cherry rajčátka
200 ml smetana ke šlehaní

Postup receptu

  1. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 10 minut dusíme, nakonec mírně osolíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce prohřát a zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme a polévku vaříme ještě asi půl hodiny. Nakonec ji propasírujeme sítem.

  3. Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobu a zbytek najemno nasekáme. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do ní nasekanou bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Cherry rajčátka nakrájíme na plátky a prohřejeme je v polévce.

  4. Italskou rajskou polévku podáváme ozdobenou našlehanou bazalkovou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!