Italská tomatová polévka recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
20 g máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
500 g rajče
80 g rajčatový protlak
50 g tvrdý sýr
30 g polévkové těstoviny
podle chuti
cukr
sůl
mletá skořice
citronová šťáva
podle potřeby
1 ks bageta

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a překrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zvlášť uvaříme polévkové těstoviny a přidáme je až těsně před podáváním do polévky.

  2. Ve větším hrnci zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájená rajčata, sůl a krátce orestujeme. Pak do směsi vsypeme kostičky brambor, přilijeme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a pomalu vaříme, až brambory změknou.

  3. Polévku necháme krátce zchladnout, pak ji rozmixujeme a přecedíme. Polévku dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a špetkou mleté skořice. Nakonec přidáme uvařené těstoviny.

  4. Bagetu nakrájíme na dvanáct plátků, potřeme je máslem, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do trouby a pečeme, až se sýr rozpustí a zezlátne.

  5. Italskou tomatovou polévku podáváme s opečenými plátky bagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!