Italské bramborové noky s rajčatovou omáčkou recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 80 g máslo 100 g šunka 1 hrst petrželová nať 1 hrst bazalka (lístky) 800 g loupaná rajčata v konzervě 800 g bramborové noky (polotovar) 40 g ovčí sýr (tvrdý)
Postup Italské bramborové noky s rajčatovou omáčkou recept
Postup receptu
-
Noky uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Česnek oloupeme a spolu se šunkou jej nakrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. Petrželku opereme a nasekáme.
Na másle necháme zpěnit plátky česneku spolu se šunkou. Přidáme nakrájená rajčata a společně 5 minut povaříme. Ovčí sýr a nasekanou petrželku vmícháme do rajčatové směsi. Mírně osolíme a promícháme s uvařenými noky.
Před podáváním ozdobíme lístky čerstvé bazalky.