Italské bramborové noky s rajčatovou omáčkou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
80 g máslo
100 g šunka
1 hrst petrželová nať
1 hrst bazalka (lístky)
800 g loupaná rajčata v konzervě
800 g bramborové noky (polotovar)
40 g ovčí sýr (tvrdý)

Postup receptu

  1. Noky uvaříme v osolené vodě podle návodu.

  2. Česnek oloupeme a spolu se šunkou jej nakrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. Petrželku opereme a nasekáme.

  3. Na másle necháme zpěnit plátky česneku spolu se šunkou. Přidáme nakrájená rajčata a společně 5 minut povaříme. Ovčí sýr a nasekanou petrželku vmícháme do rajčatové směsi. Mírně osolíme a promícháme s uvařenými noky.

  4. Před podáváním ozdobíme lístky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!