Italský rýžový salát recept
Top Recepty SalátySuroviny na recept
- 2 dcl(1 sklenice) rýže
- 1 střední červená paprika
- 1 střední žlutá paprika
- 0,5 sklenice posekané jarní cibulky i s natí
- 0,5 sklenice posekané petrželové natě
- 1 sklenice bílých fazolí z plechovky
- Zálivka:
- 0,5 dcl (může být méně podle chuti) bílého vinného octa
- 2 lžičky strouhaného křenu
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- čerstvě umletý černý pepř podle chuti
- 1 dcl olivového oleje
Postup Italský rýžový salát
Postup receptu
-
Uvaříme rýži, umyté a od jadřinců očištěné papriky nakrájíme na kostičky a promícháme s rýží spolu s drobně pokrájenou cibulkou, petrželkou a fazolemi bez nálevu.
V malé misce si připravíme zálivku: Nalijeme část octu (později dochutíme podle své potřeby) a za stálého míchání metličkou přidáváme křen, cukr, sůl, pepř a po troškách přiléváme olivový olej. Rychle vše vyšleháváme, až vznikne hladká směs.
Zálivkou polijeme rýži a dobře celé promícháme. Mísu s rýžovým salátem přikryjeme víkem a necháme několik hodin uležet v lednici.