Jablečné koblížky s marcipánem a zakysanou smetanou recept
Top Recepty dezertySuroviny na recept
- 200 g cukr 1 lžička skořice 800 g jablka 300 g marcipán 0,2 l bílé víno 500 g listové těsto 200 g zakysaná smetana olej na smažení
Postup Jablečné koblížky s marcipánem a zakysanou smetanou
Postup receptu
-
Z oloupaných jablek vykrájíme kuličky velikosti vlašského ořechu, povaříme ve víně s trochou cukru, vyjmeme a necháme vychladnout
Ve vinném svaru povaříme doměkka zbytky jablek a rozmixujeme na pyré. Kuličky zabalíme do slabé vrstvy marcipánu a kousku listového těsta
Necháme vychladit a poté smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru
Jablečné koblížky s marcipánem podáváme s jablečným pyré a zakysanou smetanou.