Jablečné koblížky s marcipánem a zakysanou smetanou recept

Top Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g cukr
1 lžička skořice
800 g jablka
300 g marcipán
0,2 l bílé víno
500 g listové těsto
200 g zakysaná smetana
olej na smažení

Postup receptu

  1. Z oloupaných jablek vykrájíme kuličky velikosti vlašského ořechu, povaříme ve víně s trochou cukru, vyjmeme a necháme vychladnout

  2. Ve vinném svaru povaříme doměkka zbytky jablek a rozmixujeme na pyré. Kuličky zabalíme do slabé vrstvy marcipánu a kousku listového těsta

  3. Necháme vychladit a poté smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru

  4. Jablečné koblížky s marcipánem podáváme s jablečným pyré a zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!