Jablečné řezy s čokoládovo-kokosovou krustou recept

Top Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
4 lžíce mléko
5 ks jablko
čokoláda na vaření
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
citronová kůra
strouhaný kokos
0,5 balíčků kypřící prášek
1 balíček skořicový cukr

Postup receptu

  1. Jablka omyjeme, oloupeme slupku a nahrubo nastrouháme. Nastrouhaná jablka smícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem

  2. Vypracujeme těsto z hladké mouky, cukru moučky, vanilkového cukru, kypřícího prášku, mléka, citronové kůry, vajec a rozpuštěného másla. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Na první placku rozprostřeme nastrouhaná jablka ochucená vanilkovým a skořicovým cukrem. Druhou plackou jablka přikryjeme a dáme péct na 170 °C přibližně 30 minut

  3. Vychladlé řezy polijeme rozpuštěnou oslazenou čokoládou nebo čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem

  4. Jablečné řezy s čokoládovo-kokosovou krustou necháme vychladnout, pak je rozkrájíme a podáváme. Je to chutný dezert pro podzimní chmurné dny ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!