Jablečné řezy s čokoládovo-kokosovou krustou recept
Top Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 4 lžíce mléko 5 ks jablko čokoláda na vaření 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 500 g hladká mouka citronová kůra strouhaný kokos 0,5 balíčků kypřící prášek 1 balíček skořicový cukr
Postup Jablečné řezy s čokoládovo-kokosovou krustou
Postup receptu
-
Jablka omyjeme, oloupeme slupku a nahrubo nastrouháme. Nastrouhaná jablka smícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem
Vypracujeme těsto z hladké mouky, cukru moučky, vanilkového cukru, kypřícího prášku, mléka, citronové kůry, vajec a rozpuštěného másla. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Na první placku rozprostřeme nastrouhaná jablka ochucená vanilkovým a skořicovým cukrem. Druhou plackou jablka přikryjeme a dáme péct na 170 °C přibližně 30 minut
Vychladlé řezy polijeme rozpuštěnou oslazenou čokoládou nebo čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem
Jablečné řezy s čokoládovo-kokosovou krustou necháme vychladnout, pak je rozkrájíme a podáváme. Je to chutný dezert pro podzimní chmurné dny ke kávě či čaji.