Jablečný rosol (z padaných jablek) recept

Top Recepty Zavařeniny

Suroviny na recept

Jablka (i padaná, nedozrálá, červivá)
cukr

Postup receptu

  1. Padaná, i málo zralá nebo červivá jablíčka umýt, rozkrojit a vykrojit bubáka, jaderník a případné stopy po červíku.

  2. Zalít vodou, rozvařit a přes utěrku nechat vykapat. (Nechávám v klidu odkapat přes noc.)

  3. Ne vymačkávat, šťáva by byla kalná.

  4. Odměřit ji (na litr počítáme s 300 g cukru), odpařit, přidat cukr a dále vařit a odpařovat. Kápnout na studený talířek kapku, zkusit, jestli rosolovatí.

  5. Vroucí do sklenic, zavíčkovat jako marmošku (víčka musí chytit!) Přecezená šťáva je téměř bezbarvá, zahušťováním tmavne do barvy lesního medu. Na chlebu s máslem vypadá rosol perfektně a taky výborně chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!