Jablíčka na másle recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky máslo
6 ks jablko
1 balíček skořicový cukr
1 kelímek bílý jogurt nebo zakysaná smetana
1 dl třešňovice nebo třešňový likér

Postup receptu

  1. Omyjeme jablka a nakrájíme je na silnější plátky (kolečka). Z koleček opatrně vyřízneme jádřinec.

  2. Mezitím na mírně rozpálené pánvičce rozpustíme asi 4 lžičky másla. Až bude máslo rozpouštěné, začneme zvolna smažit jablíčka, která jemně z obou stran posypeme skořicovým cukrem. Pokud máme doma nějaký sladší alkohol (např. třešňovici), tak jablíčka trošku podlijeme a zapalíme - tzv. flambujeme. Skořicový cukr se na jablíčkách krásně zkaramelizuje. Pro děti alkohol vynecháme.

  3. Až jsou jablíčka pěkně měkká, odděláme je z pánvičky na talířek s ubrouskem, který nasákne přebytečný tuk.

  4. Poté můžeme jablíčka na másle podávat a lehce je pokapat jogurtem nebo zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!