Jablka na červeném víně recept

Top Recepty chuťovky

Suroviny na recept

6 ks jablko
200 g cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
1 ks zakysaná smetana
2 - 5 dl suché červené víno
2 ks celá skořice

Postup receptu

  1. V hrnci smícháme víno, oba cukry a skořici. Zahříváme za stálého míchání na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí. Trvá to asi dvě minuty

  2. Pak do hrnce narovnáme jablka nakrájená buď na čtvrtky, nebo na kroužky. Až se vinná směs začne vařit, stáhneme plamen a necháme vařit do změknutí. Během vaření je můžeme občas obrátit

  3. Jablka vyndáme z hrnce, rozdělíme je na dezertní talíře a necháme trochu zchladnout

  4. Mezitím přivedeme zbytek vinné směsi k varu. Za občasného míchání vaříme asi deset minut, dokud sirup mírně nezhoustne. Přelijeme jablka tímto sirupem, ozdobíme zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s moučkovým cukrem

  5. Jablka na červeném víně skvěle chutnají také s vanilkovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!