Jablkový koláč s marcipánem recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

1,5 kg jablek
175 g cukru
200 g másla
6 vajec
sůl
citronová šťáva (z 1 citronu)
300 g šlehačky
375 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
200 g marcipánu
100 g umletých mandlí
1 mandlový pudink
100 g cukru na polevu
4 cl Mandlového likéru

Postup receptu

  1. Jablka loupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Utřeme máslo, cukr, sůl a citronádu. Vmícháme 4 vejce a 100 ml. Smetany, mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme a vylijeme na plech. Položíme na ně plátky jablek.

  3. Zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme bílky. Z těch ušleháme sníh.

  4. Žloutky utřeme s marcipánem a potom vmícháme zbytek šlehačky, mandle a pudink na konec sníh. Pak rovnoměrně natřeme na plátky jablek. Upečme (175°C) 45 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!