Jablkový koláč s marcipánem recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- 1,5 kg jablek
- 175 g cukru
- 200 g másla
- 6 vajec
- sůl
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- 300 g šlehačky
- 375 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 200 g marcipánu
- 100 g umletých mandlí
- 1 mandlový pudink
- 100 g cukru na polevu
- 4 cl Mandlového likéru
Postup Jablkový koláč s marcipánem
Postup receptu
-
Jablka loupeme a nakrájíme na plátky.
Utřeme máslo, cukr, sůl a citronádu. Vmícháme 4 vejce a 100 ml. Smetany, mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme a vylijeme na plech. Položíme na ně plátky jablek.
Zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme bílky. Z těch ušleháme sníh.
Žloutky utřeme s marcipánem a potom vmícháme zbytek šlehačky, mandle a pudink na konec sníh. Pak rovnoměrně natřeme na plátky jablek. Upečme (175°C) 45 min.