Jablkový koláč s nádivkou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrneček mléko
1 balíček prášek do pečiva
50 dkg polohrubá mouka
1 balíček Hera
nádivka
12 lžic cukr krupice
3 balíčky vanilkový pudinkový prášek
rozinky nebo vlašské ořechy
1 kg hrubě nastrouhané jablko
na ozdobu
cukr moučka

Postup receptu

  1. Těsto vypracované z tuku, mouky, prášku do pečiva a mléka rozdělíme na 2 díly a rozválíme na plát o málo větší než plech s vyšším okrajem. Urovnáme tak, aby pokrýval dno a zvednuté okraje hlubokého plechu. Plech nemusíme vymazávat ani vysypávat, těsto je dost mastné.

  2. První plát pokryjeme nádivkou a přikryjeme druhým plátem. Ohnuté okraje spojíme s horním plátem (přeložíme). Pečeme, dokud není těsto růžové, časově asi 30 - 40 minut.

  3. Jablkový koláč s nádivkou krájíme až po vychladnutí, nakonec i pocukrujeme.

  4. Nádivka: Jablka oloupeme, vyjmeme jádřinec a nastrouháme nahrubo. Smícháme s pudinkovým práškem, cukrem, přidáme rozinky nebo nalámané vlašské ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!