Jablkový mošt recept

Top Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
zralé kyselé jablko

Postup receptu

  1. Jablka omyjeme, zbavíme nejedlých částí a hned lisujeme, aby na vzduchu nezhnědly. Šťávu necháme chvíli stát a čistou opatrně stočíme gumovou hadičkou nebo přecedíme přes plátno.

  2. Jablečnou šťávu naplníme do čistých sklenic, uzavřeme nebo převážeme dvojitým celofánem či pergamenem a vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou podložkou. Sterilujeme v páře 20 minut při 80 °C nebo od bodu varu 8 minut.

  3. Po sterilaci vybereme sklenice z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na tmavé, chladné a suché místo. Jablkový mošt popíjíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!