Jáhlové risotto s hříbky a hermelínem recept

Top Recepty Bezmasá jídla

Suroviny na recept

100 g jáhel
200 g listového špenátu
200 g lesních hub
200 ml vývaru
100 g Hermelínu
4 stroužky česneku
bazalka
oregano
máslo
sůl

Postup receptu

  1. Jáhly vysypeme do sítka a 2x spaříme vroucí vodou – tenhle důležitý krok nikdy nevynecháme, jinak budou hořké a zkazí nám celé jídlo.

  2. Připravíme si zeleninu – pokud máme špenát čerstvý, nemusíme ho nijak zpracovávat. Pokud je však mražený, je potřeba jej rozmrazit a vymačkat z něj vodu, jinak by se nám rizoto doslova utopilo.

  3. V hrnci rozpustíme plátek másla a orestujeme na něm 2 stroužky česneku.

  4. Po chvíli vsypeme jáhly, necháme lehce osmahnout a dolijeme horkým vývarem asi 0,5 cm nad jáhly.

  5. Osolíme, přidáme bazalku a oregano a na mírném plameni vaříme – vždy, když se vývar vsákne, přidáme další, jen tak, aby jáhly byly potopené.

  6. Stále promícháváme a cca po 10 minutách přidáme listový špenát a houby – měla jsem hlavně hříbky, lišky a bedly, ale samozřejmě záleží, co najdete.

  7. Vaříme ještě asi 10 minut.

  8. Jakmile se vývar přestane do jáhel vsakovat, vypneme plotnu, vmícháme 100 g drobně nakrájeného hermelínu, plátek másla a 2 zbylé stroužky česneku. Jemně promícháme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!