Jahodová bublanina se zakysanou smetanou recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- 6 vrchovatých lžic polohrubé mouky
- 2 vrchovaté lžíce cukru moučka
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 190 ml zakysané smetany
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- sůl
- 250 g jahod
- hrubá mouka
Postup Jahodová bublanina se zakysanou smetanou
Postup receptu
-
Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. V misce rozšlehejte žloutky se smetanou, cukrem moučka, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Ke vzniklé tekuté hmotě přidejte tři lžíce rozpuštěného másla a polovinu (tedy 3 lžíce) polohrubé mouky.
K tomu přidejte sníh z bílků a zbytek mouky s práškem do pečiva. Vše pečlivě rozmíchejte, aby vzniklo hladké, nadýchané těsto.
Těsto nalejte do vymazaného a hrubou moukou vysypaného menšího pekáče (ne na plech, tolik těsta to není). Jahody (ale může být jakékoli jiné ovoce) obalte v hrubé mouce a nasypte na těsto. Pečte na 180 stupňů do zlatova. Před podáváním pocukrujte a zdobte dle Vaší fantazie.
TIP NA PEČENÍ Když ovoce nejdřív obalíte v hrubé mouce, neklesne vám pak do těsta! Místo zakysané smetany lze použít i šlehačka ke šlehání.