Jahodová bublanina se zakysanou smetanou recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

6 vrchovatých lžic polohrubé mouky
2 vrchovaté lžíce cukru moučka
3 lžíce rozpuštěného másla
190 ml zakysané smetany
3 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
sůl
250 g jahod
hrubá mouka

Postup receptu

  1. Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. V misce rozšlehejte žloutky se smetanou, cukrem moučka, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Ke vzniklé tekuté hmotě přidejte tři lžíce rozpuštěného másla a polovinu (tedy 3 lžíce) polohrubé mouky.

  2. K tomu přidejte sníh z bílků a zbytek mouky s práškem do pečiva. Vše pečlivě rozmíchejte, aby vzniklo hladké, nadýchané těsto.

  3. Těsto nalejte do vymazaného a hrubou moukou vysypaného menšího pekáče (ne na plech, tolik těsta to není). Jahody (ale může být jakékoli jiné ovoce) obalte v hrubé mouce a nasypte na těsto. Pečte na 180 stupňů do zlatova. Před podáváním pocukrujte a zdobte dle Vaší fantazie.

  4. TIP NA PEČENÍ Když ovoce nejdřív obalíte v hrubé mouce, neklesne vám pak do těsta! Místo zakysané smetany lze použít i šlehačka ke šlehání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!